onsdag 30. november 2016

HOSPITERING PÅ FAGERLIA VGS KUNST, DESIGN OG ARKITEKTUR NOVEMBER 2016


Vi takker alle flinke, kreative og interesserte ungdomsskoleelever som hospiterte hos oss på Kunst Design og Arkitektur i uke 46 og 47 for besøket.

 


I løpet av 5 dager var 56 elever fra 10. klasse i ungdomsskolene i nærområdet på besøk og var elever for en dag på KDA.
Elevene i 2SF var guider og assistenter sammen med lærerne på KDA.
Før lunsj fikk u-skoleelevene informasjon om Kunst, Design og Arkitektur, hva det innebærer som skolefag, om hvor vi finner disse fagområda utafor skolen og litt om mulige studier knyttet opp mot disse faga.
Etter lunsj var alle tilbake i klasserommet til møte med erfarne elever fra 2SF og løsning av to praktiske oppgaver. Det ene var en tegneoppgave knyttet til kompetansemål innafor programområdet Kunst og visuelle virkemidler. Med hvitt kritt og kull på brunt papir var oppgaven å få kula og kjegla til å få volum ved hjelp av lys og skygge.
Den andre oppgaven var en designoppgave knyttet til kompetansemål innafor programområdet Design og arkitektur. Her skulle det designes smykker med utgangspunkt og inspirasjon i naturmaterialer og kontraster med glass, blank folie og ulike papirkvaliteter. Her fikk kreativiteten en skikkelig utfordring. Mye fantasi og flott smykkedesign på så kort tid! Det ble også mange hyggelige og uformelle samtaler mellom u-skoleelevene og elevene på 2SF.
Vi ønsker elevene fra ungdomsskolene lykke til med søknadene til vgs, og gleder oss til kanskje å se flere av dem igjen som elever på KDA på Fagerlia vgs.

 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar