fredag 27. mars 2015

Studietur til Roma

2SF1 tok reisen i høst fra 10 – 14 November til Roma. På denne turen hadde vi et fullt program med mye spennende som skulle bli sett i Roma.

Mandag 10. November startet vi reisen på Vigra flyplass og skulle flyge med KLM til Amsterdam og deretter til Roma.Første dag var vi ganske slitne etter ei lang reise. Men etter vi fikk hvilt oss, dro vi ut for å bli kjent med omgivelsene. Vi tok turen til Colosseum for å se på arkitekturen. Etter det, fant vi en restaurant med utsikt mot Colosseum. Når vi var ferdige der, tok vi turen hjem til hotellet.Tirsdag 11. November
Vi startet dagen med en god italiensk frokost før vi dro til Capitolini museum. På Capitolini skulle vi se på romersk antikk. Vi fikk en guide som fortalte oss veldig godt om antikken. Når touren var ferdig, dro vi på cafeen som var på takterrassen til Capitolini. Etter pausen, fikk vi i oppgave å finne den Døende Galler å ta bilde av den.

Når vi var ferdige på Capitolini dro vi for å se Panteon og Santa Maria sopra minerva. Når vi var ferdig med dagens program, fikk vi fri, og fikk gå rundt.

Onsdag 12. November
Vi dro fra hotellet kl. 08.15 for å rekke Vatikanmuseet k.l 09.30. På veg til Vatikanmuseet, stoppet vi opp fremfor Peterskirken. Vi håpte på å få se Paven siden det skulle være messe utenfor kirken. Der var et stort publikum og det stod mange kardinaler utenfor. Vi fikk dessverre ikke sett paven, fordi vi måtte rekke museet. Inne på museet var det mye spennende å se. Det er en stor samling kunst som er blitt samlet av ulike paver i flere århundre. I tillegg fikk vi se Rafaels rom og det sixtinske kapell.

Bilde tatt fra www.learnlearn.net


Etter Vatikanet fikk vi fri til ettermiddagen da vi tok turen til trevi fontenen og Ara pacis.

 Foto av Gaute Nordvik

Torsdag 13. November
Dagen startet med et besøk til St. Peterskirken. Utrolig fin arkitektur og utsmykking. Når vi gikk sammen inn til basilikaen, så gikk vi litt som vi ville for å se på den vakre arkitekturen og utsmykkingen. De fleste gikk under kirken og fikk sett gravene til alle Pavene. Vi fikk også sett St. Peters grav. I tillegg til dette, dro de fleste opp til toppen av kirken i kuppelen, og fikk en fantastisk utsikt over Roma.
Når vi begynte å bli ferdig i basilikaen, dro vi og tok oss en matbit før vi dro avgårde til spansketrappen. Rundt i området med spansketrappen fikk vi se byporten, Santa Maria del Popolo og den store fontenen La Barcaccia.Foto tatt fra http://www.sovraintendenzaroma.it/
Bilde av La Barcaccia med spansketrappen bak.

Fredag 14. November
Da var dagen komme når vi måtte reise hjem. Vi måtte dra fra hotellet svært tidlig for så å rekke avreise fra flyplassen kl. 10.00. Hele turen har vært svært lærerikt og er veldig nyttig for når vi lærer om dette i klasserommet, fordi nå har vi mer forståelse for dette.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar